Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвПри тези условия е невъзможно да се осъществи

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвПри тези условия е невъзможно да се осъществи
Коментари Харесай

Вицеадмирал Румен Николов: Морето ще утихне в понеделник и тогава подновяваме операцията за Вера Су

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

При тези условия е невероятно да се реализира интервенцията към брега, с цел да не се допусне разлив от резервоара и това да се трансферира, би довело до доста по-сериозни последици. Така че в идващите дни при възстановяване на времето, чакаме да се извърши още веднъж спомагателен промер, водолазен оглед на положението на кораба и пристъпване на интервенция по облекчение на товара. Очакваме в понеделник или вторник морето да утихне и вятърът и вълната да паднат.

Това сподели вицеадмирал Румен Николов за заседналия транспортен съд " Вера су " за Нова Тв и други публицисти.

При последващото евакуиране на кораба от българските компании, споделям компании, защото за жалост в тази област страната не разполага с нищо изрично, всичко което употребяваме, това са частни компании, с които се водят съответните диалози във връзка със обстановката, която е оповестена. Допълнително ще се проучва и ще се обезпечава финансирането им. Водят се диалози и със профилирани компании от международния мащаб за осъществяване на интервенцията, в случай че не е не се оправим и в тази тенденция. По мотив изказванията, че не се прави нищо от нас, не очаквайте, че ще пристигна НЛО, което ще извърши активността тук. Плавателните средства, въздухоплавателни и по този начин нататък, които в случай че дойдат някакви компании, при всички случаи ще постъпят по същия метод - прелиминарен оглед, разбор и снабдяване на средства, с които могат да изпълнят активността си. Но не е изключено да се наложи такива средства да дойдат от Северно море, техните компании, които работят в тази тенденция, са норвежки, нидерландски, тъй че това, което ние се опитваме в нашите условия да създадем, е извънредно динамично и откровено се надявам, че в прозореца, който се получи поради времето, ще сме задоволително готови, с цел да можем да приключим концепциите, добави Николов.

Някои споделят, за какво не взехте плавателни средства, от които да се претрупа. Ширината на полосата, през която може да се мине, е към 20-25 метра обезпечена и малко по-широка за плавателни съдове - доближава до 40 метра. Пак споделям, в случай че някой от вас или познати имате, които да влязат в морето в този момент в тези условия, не го предлагам. Така че в идващите дни напъните са ни да подготвим предварителните планове, направленията и укрепването на кораба. Нашите планове показват че все още корабът е в положението, в което е и няма някаква смяна, сподели още вицеадмирал Румен Николов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР